Artrose is de meest voorkomende vorm van reuma in Nederland. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben artrose.

Bij artrose gaat het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit en op den duur kant het zelfs verdwijnen. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen.

Onder ouderen is artrose de meest voorkomende gewrichtsaandoening. Maar er zijn in Nederland naar schatting ook 25.000 jonge patiënten (tussen de 25 en 44 jaar) met artrose.

Veel mensen denken dat artrose 'gewoon' slijtage is en dat er niets aan te doen is. Dat je er 'gewoon' mee te maken krijgt als je ouder wordt. Dit is een groot misverstand. De oorzaken van artrose zijn nog grotendeels onbekend. Ook is het onduidelijk waarom sommige mensen er al zo jong mee te maken krijgen en andere niet.

Omdat artrose een pijnlijke en soms invaliderende ziekte is, investeert het Reumafonds veel geld in onderzoek naar de oorzaken, het verloop en een betere behandeling van artrose. Zoals het grote landelijke CHECK-onderzoek.

Daarnaast besteden we veel tijd aan het onder de aandacht brengen van de waarheid over de ziekte om de misverstanden de wereld uit te helpen en de ernst van de ziekte onder de aandacht te brengen. Want door de vergrijzing, overgewicht en te weinig beweging verwacht de wetenschap dat het aantal artrosepatiënten over vijftig jaar is verdubbeld.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Telefoonnummer (040) 888 5676

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00uur

Routebeschrijving

Eindhoven

Plattegrond

Nationale Reumalijn

tel. 0900 203 03 00

www.reumafonds.nl